Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

drago-milenario-de-tenerife  1Aici am inceput prezentarea celor mai interesante atractii turistice in Tenerife.
Continuam cu Drago Milenario, sau Milenar Drago Icod, arborele – dragon specific Insulelor Canare, iar acest exemplar uluitor, foarte batran a devenit o emblema  a insulelor.
Asa numitul Milenar Drago Icod se afla in comuna spaniola de Icod, in nordul Insulei Tenerife, considerat un specimen foarte mare de dragon copac (dracaena draco), declarat monument national in 1917. Privind varsta acestui copac inalt de aproximativ 18 metri si cu o circumferinta la baza trunchiului de douazeci de metri si mai mult de trei sute de ramuri majore, parerile sunt impartite. Unii exacereaza, spunad ca varsta este de doua-trei mii de ani, in realitate acest excemplar impunator , cel mai vechi cunoscut , avand probabil 600 de ani. Florile sale sunt frumoase si se estimeaza ca in anii de inflorire buna poate produce pana la 1500 de flori.
drago 1
Mai remarcabil este faptul in sine,  Dracaena  draco, strans inrudita cu yucca, nu a evoluat aproape deloc din epoca dinozaurilor. Mult timp a constituit un subiect fascinant nu numai pentru botanisti si naturalistii moderni, dar si pentu toti cei inclinati spre magie si mister. Aceasta datorita , in parte, formei curioase, un grup de trunchiuri separate, care stau apropiate inainte sa se resfire, pentru a crea forma distinctiva de ciuperca a arborelui drago. Cea mai ciudata dintre toate este rasina acestuia, fiindca devine rosie ca sangele in contact cu aerul.
drago  2

Arborele urias este caum protejat intr-o mica gradina botanica, in timp ce magazinele de suveniruri din jur castiga bani de pe urma atmosferi de mister creata in jurul lui.
drago  3

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print