Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

canare 1La 1.000 km sud de Spania, imediat sub Tropicul Cancerului, se afla aceste insule robuste, vulcanice, la doar 115 km distanta de coasta africana, numite Insulele Canare. Astazi, reputatia Insulelor Canare ca destinatie estivala pentru nord-europeni cu bugete mici de vacanta tind sa eclipseze celalate atractii turistice. Acest arhipelag este alcatuit din sapte insule principale. Cei mai multi dintre turisti se indreapta catre nisipurile din Tenerife, cea mai mare insula din arhipelag, dominata de creasta inzapezita a muntelui Teide, urmata indeaproape de Gran Canaria, cea mai populata insula  cu cea mai mare varietate de peisaje.
Mare parte din atractia Insulelor Canare rezida din clima lor blanda si insorita. Temperaturile variaza intre 19 C SI 25 C vara. Un alt magnet care-i atrage pe turisti in aceste insule sunt apele oceanului Atlantic, de un albastru cobalt ce spala 1.500 km de coasta, marginita de plaje si stanci spectaculoase.
Tenerife, aceasta insula muntoasa  cu o suprafata de 2.000 kmp se imparte in doua: coasta sudica foarte dezvoltata, cu o clima uscata si plaje aurii si coasta nordica, mai umeda, mai vantoasa, unde plajele cu nisip negru de la poalele stancilor abrupte iti amintesc la fiecare pas de originile vulcanice ale insulei. Intre aceste doua zone se afla cel mai inalt varf al Spaniei, Teide, permanent acoperit de zapada, ajungand pana la  altitudinea de 3.718 m.

canare 2  canare  insulele canare

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print