Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Simbolul insulei Tenerife, Muntele Teide isi intampina oaspetii cu o nota magnifica, impozanta de la  cei 3.718 metri ai sai, considerat cel mai inalt varf din Spania.  Este aroganta sau frumusete? Primitor, uneori cu caldura, alteori cu raceala, Muntele Teide  este unul dintre martorii  zbuciumatei istorii ale celei mai mari insule din Arhipelagul Canare. Situat la 7.500 de metri deasupra oceanului, Teide este considerat a treia dintre cel mai inalte structuri vulcanice din lume. Impactul vizual de la cei 3700 de metri ai sai este impresionant, mai ales datorita conditiilor atmosferice care creaza in mod constant o schimbare de texturi si tonuri de peisaj si o “mare de nori” ce formeaza un fundal vizual impresionant.

teide 1

De-a lungul istoriei, se cunosc patru eruptii vulcanice ale muntelui Teide, eruptii inregistrate cu victime: doua la inceputul anilor 1700, a treia in 1798, iar ultima eruptie a avut loc in anul 1909.

Cu eruptii sau fara eruptii vulcanice, Teide este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insula Tenerife. Un adevarat simbol din Tenerife nu poate fi ocolit de catre turistii, impresionati de catre alternanta dintre zapezile de pe cele mai indepartate culmi cu vegetatia luxurianta de la poalele sale.
teide

 

Tenerife- o destinatie a turismului modern

 

Incepand cu anul 1970, beneficiind de investitii masive, Tenerife a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Europa cu zeci de plaje de-a lungul carora au aparut sute de hoteluri ale brandurilor de top din intreaga lume.

 

Top cele mai frumoase plaje din Tenerife

plaja tenerife 6

  1. Playa del Duque (Costa Adeje)

 

Fosta plaja de nisip negru, Playa del Duque este acum o plaja de nisip alb, nisip adus de pe fundul oceanului si amenajat peste fosta plaja de nisip negru.

Remodelarea plajei del Duque a durat aproape trei luni, perioada in care o parte din nisip a fost spalata, apoi completata cu nisip adus din largul oceanului.

Pe aceasta plaja turistii vor gasi unele dintre cele mai bune hoteluri de cinci stele de pe insula, cu restaurante si magazine de lux, iar viata de noapte este mult mai linistita decat pe alte plaje din Tenerife.

 

  1. Playa de las Vistas (Los Cristianos)

Acesta plaja larga de nisipuri aurii dintre Playa de los Cristianos si Playa de las Americas este una dintre cele mai populare plaje din Tenerife.

Fa o plimbare de-a lungul promenadei marginita de palmieri si vei simti, cu siguranta parfumul exotic al insulei “aruncate” in mijlocul oceanului.

tenerife 3

Nisipul plajei este curatat in fiecare dimineata, iar facilitatile oferite de catre plaja sunt excelente, de la randurile de sezlonguri, dusuri, toalete impecabil de curate si chiar la cabine de schimb.

Pe Playa de Las Vistas puteti juca volei sau fotbal sau orice alte sporturi pe plaja.

 

3.El Bollullo (Puerto de la Cruz), o frumoasa aventura a plajelor din Tenerife

Daca vrei sa evadezi din zonele aglomerate, din Puerto de la Cruz, poti sa iei autobuzul 376 care te va duce pana in El Bollullo. Lungul drum de la statia de autobuz spre plaja , singurul de altfel, este cel folosit si de catre localnici, printr-o plantatie luxurianta de banane. Odata ce ajungi in Cove va trebui sa cobori zeci de trepte pana la plaja. Toate acestea merita efortul depus, intrucat in fata ta se va desfasura una dintre cele mai uluitoare panorame a Atlanticului. Aici, in afara de valurile foarte puternice si un bar fermecator, nu exista alte facilitati ale lumii moderne. Pentru intoarcere inarmati-va cu suficienta energie pentru o plimbare in sens invers pana la statia de autobus care va v-a duce inapoi in Puerto Cruz.
plaja tenerife-surf

 

  1. Playa de Las Teresitas (Santa Cruz).

 

Aceasta plaja din Tenerife a fost creata in anii saptezeci de catre localnicii capitalei insulei , Santa Cruz si de catre cei din San Andres, un sat de pescari aflat in apropiere.

Constructia aceastei plaje a necesitat eforturi deosebite, nisipul pentru plaja fiind adus chiar din Sahara. Acum golful de nisip, in forma de semiluna este o uimitoare plaja de nisip auriu, strajuita de catre palmieri.

Protejat de un recif artificial, in golf, gasim ape limpezi si calme, ideale pentru familii.

Barcile de pescuit sunt perfect aliniate in fata promenadei punctate cu cafenele.

5 Playa Jardin (Puerto de la Cruz)

Nisipurile acestei plaje urbane au culoarea neagra, intinzandu-se pe o distanta de un kilometru de-a lungul orasului. Locul de aici este folosit in mod deosebit de catre surferi. De-a lungul promenadei exista o multime de restaurante si cafenele.
plaja tenerife 4
In apropiere se afla si cunoscutul Loro Parque, un parc tematic destinat familiilor cu copii, faimos pentru papagalii sai, leii de mare, delfini, pinguini si balene uriase.

 

loro parque

 

  1. Playa del Medano ( El Medano)

Aceasta plaja din apropierea aeroportului este favorita surferilor. Plaja este acoperita de un nisip natural deschis la culoare, curat si bine intretinut.

 

Putem spune ca Tenerife este o lume a plajelor, care incep de pe coasta de sud cu Playa de Las Americas si Los Cristianos, doua destinatii de vacanta bine-cunoscute, cu intinderi de nisip superbe si acces usor in ocean. Tot in partea de sud gasim boema statiune El Medano, cea mai frumoasa de pe coasta, locul de origine al Campionatului Mondial de kite-surfing, locul und surferi din intreaga lume isi dau intalniri aici an de an.
plaja tenerife 2

Plajele curate ale Coastei Adeje sunt printre cele mai bune de pe insula.

La cateva minute distanta de Playa del Bobo, o plaja de nisip linistita, veti gasi celebrul hotel de 4 stele Jardin Tropical.

Alte hoteluri de clasa le vom gasi pe celebrele plaje din Tenerife.
plaja tenerife 9

 

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print