Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Tenerife se distinge printr-un fundal istoric bogat, monumentele sale istorice, precum si muzeele raspandite de-a lungul insulei, ajutandu-ne sa descoperim trecutul uimitor al acestei insule, nu intamplator,  “aruncate”, undeva in mijlocul Oceanului Atlantic cu milioane de ani in urma.

tenerife 2

Tenerife -formarea insulei

 

Tenerife, precum si restul insulelor ce formeaza Arhipelagul Canare sunt considerate copiii lui Pluton. Cele mai vechi lanturi muntoase din Tenerife s-au ridicat din Oceanul Atlantic, acest fenomen avand loc mult mai tarziu decat cel al insulelor estice invecinate. A avut loc, de fapt o evolutie vulcanica, ce a dat nastere formarii insulei, acum, aproximativ 12 milioane de ani.

Tenerife, insula pe care ne petrecem noi vacantele,  astazi, a fost formata cu trei milioane de ani in urma, din lanturile muntoase Anaga, Teno si Valle de San Lorenzo. Activitatea intensa a vulcanului Teide a condus, in cele din urma, la disparitia celor trei insule diferite, in urma acestui fenomen luand nastere, practic o singura insula: Tenerife.

Uimitorul vulcan Teide , care este vizibil, inca si astazi din mai multe zone ale insulei, se distinge prin craterul sau ce ajunge  pana la 17 kilometri lungime, in unele puncte. Ultima eruptie vulcanica a avut loc in anul 1909, in apropierea satului Santiago del Teide, insa ultima activitatea seismica a fost inregistrata in urma cu aproximativ 500 de ani.
teide

 

Tenerife- cucerirea spaniola

 

Insula a fost cucerita de catre Imperiul Spaniol in urma cu aproximativ 500 de ani, de catre Alonso Fernandez de Lugo, celebrul, pe atunci, cuceritor spaniol, ce a ajuns cu armatele sale pana in Golful Santa Cruz, cunoscut la momentul respectiv sub denumirea de Anaza. 31 mai 1494, considerata una dintre cele mai negre zile din istoria Tenerife, la acea data, regele a  ordonat armatelor sale sa extermine ultimii localnici canarieni, insa bastinasii au dat dovada de un adevarat curaj, rezistand atacurilor spaniole.

 

Regele de Raoro, Bencomo (astazi, La Orotava) a fost considerat cel mai de seama dintre cei noua regi ai insulei Tenerife, adunadu-si soldatii sai, a ademenit in Golful Acentejo 2.000 de spanioli, care au fost pur si simplu macelariti, iar Alonso Fernandez de Lugo, grav ranit.

Marcand aceasta victorie, orasul in care a avut loc teribilul eveniment este cunoscut sub numele de Matanza (in spaniola, masacru’).  Pe 25 Decembrie 1495, insa coroana spaniola a cucerit definitiv  Tenerife.

tenerife 1 Tenerife- o destinatie turistica de exceptie

 

Lasand in urma cei 500 de ani de istorie zbuciumata a insulei, astazi , Tenerife a devenit cea mai atragatoare destinatie din Canare, o adevarata frumusete a marii, o destinatie plina de contraste uimitoare, peiasje uimitoare si traditii bogate de care vizitatorii se pot bucura in oricare dintre cele doua zone turistice formate: una in nordul fertil, iar cealalta in sudul insorit.

tenerife 4

 

Tenerife-cele mai interesante locuri turistice

 

Puerto de la Cruz

 

Puerto de la Cruz este considerat cel mai vechi centru turistic din Insulele Canare. Inca din secolul al XIX-lea, Puerto de la Cruz a fost a loc renumit pentru odihna si relaxare, datorita climei sale blande, dar si a peisajelor sale de vis. Statiunea este situata pe malul Oceanului Atlantic, la poalele vaii fertile Orotava, de pe coasta de nord a insulei. Portul de aici este o adevarata enclava care se imbina perfect cu valea tropicala, iar strazile sale, umbrite de copaci si flori sunt ideale pentru o plimbare relaxanta in timpul vacantei voastre in Tenerife.

puerto de la cruz

Deosebit de interesanta in Puerto de la Cruz, mi se pare promenada Paseo Maritimo, iar Lacul Martianez este una dintre cele mai spectaculoase zone cu piscine naturale create de marele artist Lanzarote. La margineA orasului va asteapta doua dintre cele mai interesante puncte de atractie: Gradina Botanica si Loro Park.

tenerife 12

 

Din nord, propunem sa exploram sudul insulei, o zona mai arida, insa cu un climat de vacante mult mai pritenos, chiar ideal, as putea afirma.

Playa de las Americas

Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje, cu siguranta ca ies in evidenta datorita marii varietati de hoteluri, restaurante, baruri, localuri de noapte dar si a plajelor minunate, cu adevarat exotice.

playa de las americas

De-a lungul coastei de sud exista si alte statiuni mai mici, precum: El Medano, recunscuta pentru windsurfing, Costa del Silencio su stancile din Los Gigantes, fiecare dintre acestea avand farmecul sau aparte.

Partea de sud a insulei Tenerife este perfecta vacantelor pentru relaxare pe plaja, inot in apele oceanului si practicarea sporturilor nautice.

O buna modalitate de a vizita Tenerife este aceea de a va face rezervarea din timp pentru vacanta voastra pe site-ul on line al agentiei oltextur.ro

tenerife 3

 

 

 

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print